MEĐUNARODNA EKO ŠKOLA  
line decor
  EKO-INDEX  ::  
line decor
   
 
ZAGREBAČKI ENERGETSKI TJEDAN

Grad Zagreb je jedan od prvih europskih glavnih gradova koji je pristupio inicijativi Europske unije da smanji emisiju stakleničkih plinova (za 20% do 2020. godine) - Sporazum gradonačelnika (Covenant of Mayors) koja izravno cilja na povezivanje energetski osviještenih i naprednih europskih gradova u trajnu mrežu kako bi se zajedno uključili u borbu protiv globalnog zatopljenja.

Do kraja ožujka 2010. godine u inicijativu se uključilo više od 1350 gradova iz svih dijelova Europe, a zanimanje za pristupanjem novih gradova je iznimno velik. i time pokazao odlučnost u ostvarenju zadanih ciljeva.

I naša škola se uključila u taj projekt, a kao znak potvrde toga 11. svibnja ove godine posjetili su nas Jelena Pavičević-Vukičević, zamjenica gradonačelnika, Marijan Maras,pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, Božica Šimleša, predstavnica Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport i drugi predstavnici Grada Zagreba. Cijeli događaj pratila je i ekipa televizije Nova TV, koja je o tome izvjestila u popodnevnom dnevniku.

Ako ste to propustili kliko miša na gornju fotografiju možete saznati kako je to bilo. Više o samome projektu možete saznati na ovo
m linku: