ZAGREB  
line decor
  EKO-INDEX  ::  
line decor
   
 
ČIŠĆENJE POTOKA KUSTOŠAKA
(klikni na fotografiju za web-album)

Ususret Svjetskom danu zaštite okoliša koji se obilježava 5. lipnja, mali ekolozi 3.c razreda organizirali su akciju čišćenja potoka Kustošaka.

U petak 3. lipnja u poslijepodnevnim satima na potoku je bilo jako živo. Pridružili su nam se neki prijatelji iz 1., 3. i 4. razreda te njihovi roditelji. I naravno naši roditelji koji nas uvijek podržavaju i vrijedno sudjeluju u ovakvim akcijama.

Okupili smo se u školskom dvorištu u 17,00 sati. Pripremili smo vreće, navukli rukavice, uzeli grablje i hvataljke u ruke i krenuli prema potoku.

Naš potok je na prvi pogled izgledao čisto. Nismo mislili da ćemo imati toliko posla. Ali mi smo napunili sve vreće koje smo ponijeli. Bilo je tu daščica, boca, limenki, dijelova nekakvog misterioznog motora, nekoliko cipela, lutkina glava…

Prolaznici su nas najprije u čudu gledali, a zatim nas bodrili i čestitali nam. Nadamo se da smo svojim primjerom utjecali i na njih da i oni održavaju čistoću našeg potoka.

Na povratku prema školi razveselilo nas je kad smo ugledali patke koje plivaju u potoku i žabe koje veselo krekeću na zelenom lišću… Potok je i njihov dom. Nadamo se da ćemo u našem potoku vidjeti što više takvih prizora. Mi smo bar malo svojim malim, vrijednim ručicama pomogli u tom.