U našoj školi smo ove godine...

obilježili na nešto drugačiji način. Sudjelovali su učenici razredne i predmetne nastave, svatko na svoj način i s aktivnostima primjerenima uzrastu i zanimanju. Učenici prvih razreda posjetili su u petak 20.4.2018. Festival znanosti u Tehničkom muzeju gdje su sudjelovali u različitim zanimljivim radionicama.

1.c razred odlučio je urediti nasad kupina u školskom voćnjaku s učiteljicom produženog boravka Anamarijom Čorko i ravnateljicom. Također, postavili su u jednom od eko vrtova dva hotela za kukce koje su izradili naši učenici na radionici s Udrugom Neki novi klinci u Knjižnici Voltino. Učenici razredne nastave su s učiteljicama i prof. prirode i biologije izradili Herbarij biljaka iz školskog dvorišta te ga izložili u ulaznoj auli škole. Pridružili su im se učenici 5.razreda koji su s prof. prirode i biologije Ivom Juršić Uravić u projektu od sjemenke do presadnice uzgojili grah, rajčice, razne klice te i njih izložili u školi.

Više o tome

Učenici osmih razreda...

su s profesoricom prirode i biologije Ivom Juršić Uravić imali nastavu na otvorenom u našem školskom dvorištu. Raspravljali su i iznosili svoja mišljenja o temama: Zdrav život na selu, Selo ili grad, Urbani vrtovi, Vlastita organska proizvodnja hrane, Škole u budućnosti i Poruke Zemlji koje su imali priliku napisati i nacrtati šarenim bojicama na školskom igralištu. Učenici petih razreda su se uključili u projekt "Herbarij biljaka našeg školskog dvorišta" te su izradili praktični rad na temu "Klijanje sjemenki" i donijeli svoje sadnice u školu.

Zajedničkim smo snagama s učiteljicama nižih razreda postavili izložbu "Herbarij biljaka našeg školskog dvorišta" u auli škole. U herbariju su pronašle mjesto i biljke koje smo zasadili u našem vrtu s prošlogodišnjom generacijom osmih razreda u okviru dodatne grupe "Školski vrt". Za kraj smo prošetali do Botaničkog vrta i Festivala znanosti 2018 te nam je ovaj dan protekao zanimljivo, proljetno, rascvjetano i zeleno! Sretan nam Dan planeta Zemlje i neka zaživi kao takav u našim srcima i djelima.

Više o tome