Page 132 - Kurikul Osnovne škole Voltino za šk.g. 2025/2026.
P. 132
ŠKOLSKI KURIKUL
2025./2026
Naziv aktivnosti TIM ZA KVALITETNU I ZDRAVU PREHRANU - BIRAM
ŠTO ŽELIM JESTI U OŠ VOLTINO
● poticati zajedništvo i suradnju među učenicima,
učiteljima i roditeljima u stvaranju zdravijeg školskog
okruženja
Namjena Učenicima razredne i predmetne nastave.
Nositelji Voditelj: Julian Hiti
Članovi tima za kvalitetnu i zdravu prehranu
Način realizacije - provedba radionica, predavanja i kvizova o zdravoj
prehrani
- istraživanje prehrambenih navika učenika putem
anketa
- izrada plakata, brošura i školskih panoa s edukativnim
porukama
- organizacija Dana zdrave hrane ili Tjedna zdrave
prehrane u suradnji s kuhinjom
- uključivanje u nacionalne i međunarodne projekte o
zdravoj prehrani
- praćenje promjena u prehrambenim navikama učenika
i analiza rezultata.
- tijekom cijele godine u suradnju s kuhinjom učenici će
posljednji četvrtak u mjesecu imati priliku birati što bi
htjeli jesti; odlučivat će se na satu SR
Vremenik Tijekom školske godine 2025./26.
Način vrednovanja Provedba odluke o glasanju o jelo koje bi htjeli jesti.
Ankete i upitnici – ispitivanje prehrambenih navika učenika
prije i nakon projekta.
Promatranje – bilježenje promjena u izboru hrane u školskoj
kuhinji i tijekom školskih obroka.
Sudjelovanje učenika – broj učenika uključenih u radionice,
aktivnosti i tim.
Povratne informacije – komentari učenika, učitelja, kuharica i
kuhara; roditelja o provedenim aktivnostima.
Izloženi materijali – broj i kvaliteta izrađenih plakata, brošura,
prezentacija i promotivnih sadržaja.
Evaluacija – zajedničko analiziranje rezultata i dogovor o
mogućim poboljšanjima.
Troškovnik Troškovi izrade plakata, anketa, upitnika.
Naziv aktivnosti TIM ZA PROSTORNO I ESTETSKO UREĐENJE ŠKOLE
Ciljevi inovativno i kreativno raditi na uređenju interijera
škole, u suradnji sa učenicima I kolegama iz drugih
nastavnih predmeta
razviti kod učenika osjećaj za lijepo, osvijestiti značenje
pojma "s ukusom" i skladno potaknuti učenike na
132

